Ton Balıklı Bezelyeli Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket makarna (spagetti veya fiyonk makarna tercih edilebilir)
- 1 kutu ton balığı (suyu süzülmüş)
- 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre)
- 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
- Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)
Yapılışı:
- Derin bir tencerede su kaynatın, kaynayan suya tuz ve makarnayı ekleyip paket üzerindeki sürede haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın.
- Bezelyeleri haşlamak için ayrı bir tencerede kaynar suda 5-7 dakika haşlayın veya dondurulmuş bezelyeyi soteleme aşamasında direkttttttt ekleyebilirsiniz.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Haşlanmış bezelyeleri ve suyu süzülmüş ton balığını tavaya ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
- İsteğe bağlı olarak kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.
- Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırarak birleşmelerini sağlayın.
- Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Makarnayı fazla haşlamamaya dikkat edin, aksi halde dağılabilir.
- Ton balığını fazla karıştırmayın, parçalanmaması için dikkatli olun.
- Krema yerine süt veya yoğurt da kullanabilirsiniz.
- İsterseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
|