Teriyaki soslu makarna nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?
Asya mutfağının en sevilen tatlarından teriyaki sosu, makarnayla buluşturan pratik bir tarif. Sadece 30 dakikada hazırlanabilen bu lezzetli yemek, hem doyurucu hem de farklı bir tat arayanlar için ideal. Malzemeler arasında yer alan sebzeler ve isteğe bağlı protein seçenekleriyle besleyici bir öğüne dönüşüyor.
Teriyaki Soslu Makarna TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 20 dakika Porsiyon: 2-3 kişilik Yapılışı: 1. Makarnayı, paket üzerindeki talimatlara göre tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve bir kenara alın. 2. Teriyaki sosu hazırlamak için; küçük bir kasede soya sosu, bal (veya esmer şeker), susam yağı, sarımsak ve zencefiri karıştırın. 3. Ayrı bir kasede mısır nişastası ve suyu çırparak topaklanma olmamasını sağlayın. Bu karışımı teriyaki sosuna ekleyin ve iyice karıştırın. 4. Geniş bir tavaya biraz yağ ekleyin ve orta ateşte ısıtın. İsterseniz tavuk, karides veya tofu ekleyip altın rengi olana kadar pişirin. 5. Havuç ve kırmızı biberi tavaya ekleyin, 2-3 dakika yüksek ateşte soteleyin. 6. Hazırladığınız teriyaki sosunu tavaya dökün ve koyulaşana kadar 1-2 dakika karıştırarak pişirin. 7. Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyin ve tüm malzemelerle iyice harmanlayın. 8. Üzerine doğranmış yeşil soğan ve kavrulmuş susam serperek servis yapın. İpuçları:
Servis Önerisi:Bu makarnayı sıcak servis yapın ve yanında hafif bir salata ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
