Tavuklu Nohutlu Rus Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet haşlanmış tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet haşlanmış patates (küp doğranmış)
- 2 adet haşlanmış havuç (küp doğranmış)
- 4 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
- 1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 su bardağı light mayonez
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Haşlanmış tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, kornişon turşuyu ve kırmızı soğanı küp küp doğrayın.
- Geniş bir karıştırma kabına doğradığınız malzemeleri, haşlanmış nohutu, bezelyeyi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Ayrı bir kasede light mayonez, yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Salatayı buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Salatayı dinlendirmek, lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar.
- Mayonez ve yoğurt oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak hardal veya sarımsak ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|