Soslu Mantarlı Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram makarna (spagetti veya fettuccine)
- 300 gram mantar (kültür veya kestane mantarı)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz, karabiber, taze veya kuru fesleğen
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Porsiyon: 4 kişilik
Yapılışı:
- Makarnayı geniş bir tencerede kaynayan tuzlu suda paket üzerindeki sürede haşlayın.
- Mantarları ince dilimler halinde doğrayın, soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları ince kıyın.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Mantarları ilave edip suyunu çekene ve hafif kızarana kadar soteleyin.
- Kremayı ekleyin, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Tuz, karabiber ve fesleğen ile baharatlandırın.
- Haşlanmış makarnayı sosun bulunduğu tavaya ekleyin, iyice karıştırın.
- Parmesan peynirini ilave edip 1 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Sıcak servis yapın, üzerine taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
İpuçları:
- Mantarları yıkayarak değil, nemli bir bezle silerek temizleyin
- Makarna suyundan bir bardak ayırıp sosa ekleyebilirsiniz
- Vejetaryen seçenek için parmesan yerine besin mayası kullanabilirsiniz
|