Salçalı domates soslu makarna nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir makarna için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Basit malzemelerle hazırlanan salçalı domates sosu, makarnanıza enfes bir dokunuş katarken, püf noktalarıyla mükemmel kıvamı yakalamanızı sağlayacak.
Salçalı Domates Soslu Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Geniş bir tencerede su kaynatın, kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve makarnayı paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Makarnayı süzdükten sonra bir miktar suyunu ayırın. 2. Sos için geniş bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun. 3. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar. 4. Domates salçasını ekleyin ve 2-3 dakika kavurun, rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar. 5. Rendelenmiş domatesleri, kuru fesleğeni, tuzu, karabiberi ve şekeri ekleyin. Sosu kaynamaya bırakın, sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin, ara sıra karıştırın. 6. Sos kıvam alınca, haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer sos çok koyu ise, ayırdığınız makarna suyundan ekleyip kıvamını ayarlayın. 7. Makarnayı servis tabağına alın, üzerine taze fesleğen veya maydanoz serpiştirin ve rendelenmiş parmesan peyniri ile sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
|
.webp)
.webp)

.webp)
