Oktay usta'nın fırında makarna tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir fırın makarna tarifi arıyorsanız, Oktay Usta'nın denenmiş ve beğenilen tarifi tam size göre. Kıymalı harç, beşamel sos ve erimiş kaşar peynirinin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu yemek, hem pratik hem de görsel olarak iştah açıcı.
Oktay Usta'nın Fırında Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Makarnayı tuzlu kaynar suda paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Süzdükten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip karıştırın. 2. Tavada ince doğranmış soğanı ve sarımsağı soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. 3. Salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Domates sosunu, tuzu ve baharatları ekleyip 10 dakika pişirin. 4. Beşamel sos için ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. 5. Fırın kabına önce haşlanmış makarnanın yarısını yayın. Üzerine kıymalı harçtan dökün. Kalan makarnayı ekleyip beşamel sosu üzerine yayın. 6. Rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpiştirin. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Yanında yoğurt ve yeşil salata ile sıcak olarak servis edebilirsiniz. |
.webp)
.webp)

.webp)
