Makarnalı yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir makarnalı yeşil mercimek yemeği hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis yemek, hem günlük öğünleriniz hem de misafirleriniz için ideal bir seçenek sunuyor.
Makarnalı Yeşil Mercimek Yemeği TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Yeşil mercimeği yıkayıp bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 15-20 dakika bekletin. Bu, mercimeğin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır. 2. Sıvı yağı bir tencereye alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Sarımsakları ince doğrayıp soğanlara ekleyin, kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun. 4. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurmaya devam edin. 5. Süzdüğünüz yeşil mercimeği tencereye ekleyin, 1-2 dakika karıştırarak kavurun. 6. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın. 7. Mercimek yumuşayıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Mercimekler yumuşadıktan sonra arpa şehriyeyi veya tel şehriyeyi ekleyin, 8-10 dakika daha pişirin. Makarnanın fazla su çekmemesi için kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. 9. Ocaktan almadan önce tuzunu kontrol edip, gerekirse ayarlayın. 5 dakika demlenmeye bırakın. 10. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış taze nane veya maydanoz serperek sıcak servis yapın. İpuçları:
Bu tarif, besleyici ve doyurucu bir öğün olan makarnalı yeşil mercimek yemeğini kolayca hazırlamanızı sağlayacaktır. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
