Makarnadan nefis bir lazanya nasıl yapılır?
Evlerinizi İtalyan mutfağının enfes aromalarıyla doldurmaya hazır mısınız? Kıymalı ve peynirli katmanları, nefis beşamel sosuyla buluşturan bu geleneksel lazanya tarifi, hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren bir şölene davet ediyor. Her bir ısırıkta Akdeniz'in sıcaklığını hissedeceğiniz bu yemek, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Lezzetli Lazanya Tarifi
Malzemeler:
- 12 adet lazanya yaprağı
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 400 gr domates püresi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yapılışı:
- İlk olarak, geniş bir tavada soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayıp soteleyin
- Kıymayı ekleyip renk alana kadar kavurun
- Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
- Domates püresini, tuzu, karabiberi ve baharatları ekleyip 15-20 dakika pişirin
- Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak beşamel sosu hazırlayın
- Fırın kabını yağlayın, tabanına biraz beşamel sos yayın
- Lazanya yapraklarını dizin, üzerine kıymalı harçtan yayın
- Beşamel sos ve rendelenmiş peynirlerden serpin
- Bu işlemi kat kat tekrarlayın
- En üste bolca peynir serpiştirin
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın
Püf Noktaları:
- Lazanya yapraklarını önceden haşlamaya gerek yoktur, soslar pişerken yumuşayacaktır
- Kıymalı harcı daha lezzetli olması için bir miktar kırmızı şarap ile de pişirebilirsiniz
- Dinlendirme süresi lazanyanın dilimler halinde daha kolay kesilmesini sağlar
- İsteğe bağlı olarak mantar, ıspanak gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz
|