Makarna ile lezzetli lazanya nasıl hazırlanır?

Klasik İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden lazanya, hem görsel şöleni hem de doyuruculuğuyla sofraları taçlandırıyor. Özenle hazırlanan katmanlar arasında dans eden peynirler ve nefis bolognese sosunun uyumu, her ısırıkta İtalya'nın sokak lezzetlerini anımsatıyor.

22 Kasım 2025

Lezzetli Lazanya Tarifi: Makarnadan Yapılan Klasik İtalyan Lezzeti


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket lazanya makarnası (yaklaşık 250-300 gram)
  • 400 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 800 gram domates püresi veya rendelenmiş domates
  • 200 ml kırmızı şarap (isteğe bağlı)
  • 500 gram ricotta peyniri
  • 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, fesleğen, kekik

Hazırlık Aşamaları:


1. Bolognese Sosu Hazırlığı:

  • Soğan, sarımsak, havuç ve kerevizleri küçük küçük doğrayın
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış sebzeleri 5-6 dakika yumuşayana kadar soteleyin
  • Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Şarabı ekleyip 2-3 dakika kaynatın
  • Domates püresini, tuzu, baharatları ekleyip kısık ateşte en az 45 dakika pişirin

2. Lazanya Makarnasının Hazırlanışı:

  • Lazanya yapraklarını paket üzerindeki talimata göre haşlayın (genellikle 8-10 dakika)
  • Haşlanan makarnaları soğuk sudan geçirip temiz bir bez üzerine serin

3. Peynir Sosu Hazırlığı:

  • Ricotta peynirini bir kasede çırpın
  • İçine yumurta, tuz, karabiber ve biraz rendelenmiş parmesan ekleyip karıştırın

4. Lazanya Katmanlarının Oluşturulması:

  • Fırın kabının tabanına biraz bolognese sos yayın
  • Üzerine lazanya yapraklarını dizin
  • Lazanya yapraklarının üzerine bolognese sos, peynir sosu ve mozzarella serpin
  • Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın
  • En üst katmana bolca mozzarella ve parmesan peyniri serpin

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
  • Üzeri altın rengi alana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın
  • 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

İpuçları:

  • Lazanyayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz
  • Vejetaryen seçenek için kıyma yerine mantar kullanabilirsiniz
  • Dinlendirme süresi lazanyanın dilimler halinde kesilmesini kolaylaştırır
  • Yanında yeşil salata ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;