Kuskuslu Makarna Salatası Yoğurtla Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuskus
- 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 kase haşlanmış makarna (tercihen kelebek veya arpa şeklinde)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet salatalık (küp doğranmış)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Kuskusu derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Üstünü kapatıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
- Bu sırada, haşlanmış makarnayı soğuk sudan geçirip süzün.
- Geniş bir salata kasesinde yoğurdu, zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak naneyi karıştırarak sosu hazırlayın.
- Demlenmiş kuskusu çatal ile kabartıp soğumasını bekleyin.
- Soğuyan kuskusu, haşlanmış makarna, doğranmış salatalık, domates ve maydanozla birlikte sosun bulunduğu kaseye ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın, gerekirse limon suyu ekleyip tatlandırın.
- Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Kuskusun suyu tamamen çekmesi için demleme süresine dikkat edin.
- Yoğurdun kıvamını ayarlamak için biraz süt veya su ekleyebilirsiniz.
- Salataya nar tanesi veya haşlanmış mısır ekleyerek renk ve lezzet katabilirsiniz.
- Dinlendirme süresi salatanın lezzetinin oturması için önemlidir.
|