Köfteli kremalı makarna nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Köfteli kremalı makarna, hem doyurucu hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Fiyonk veya burgu makarna ile hazırlanan bu tarif, köftelerin kremalı sosla buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet şöleniyle sofraları renklendiriyor.
Köfteli Kremalı Makarna TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 20 dakika Porsiyon: 4 kişilik Yapılışı: 1. İlk olarak, geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya tuz ve makarnayı ekleyip paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenara alın. 2. Köfteleri küçük parçalar halinde hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da ezin veya rendeleyin. 3. Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyip ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. 4. Köfteleri tavaya ekleyip rengi dönünceye kadar pişirin. Karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. 5. Köfteler piştikten sonra kremayı tavaya ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Eğer sos çok koyu olursa, bir miktar makarna haşlama suyu ekleyip inceltebilirsiniz. 6. Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyip sosla iyice karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın. 7. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine taze fesleğen veya maydanoz serperek sıcak servis yapın. İpucu: Köfteleri daha lezzetli hale getirmek için içerisine bir miktar kimyon veya kekik ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kremalı sosun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
