Kesme makarnalı yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: yeşil mercimek ve kesme makarnanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tereyağlı nane sosuyla zenginleşen nefis aroması, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.

22 Kasım 2025

Kesme Makarnalı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı kesme makarna (arpa şehriye veya tel şehriye de kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (servis için)

Yapılışı:


  • Yeşil mercimeği yıkayıp, bir kaseye alarak üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatın. 15-20 dakika bekletin.
  • Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayarak hazırlayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Suyunu süzdüğünüz yeşil mercimeği ekleyin, karıştırın.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları (karabiber, kırmızı toz biber) ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Mercimek ve sebzeler yumuşadıktan sonra kesme makarnayı ekleyin, 8-10 dakika daha pişirin. Makarnanın fazla dağılmaması için pişme süresini kontrol edin.
  • Çorba pişerken, ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın.
  • Çorbayı ocaktan almadan önce nane ve tereyağlı sosu üzerine gezdirin, karıştırın.
  • Sıcak olarak servis yapın. Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimeği önceden ıslatmak, pişme süresini kısaltır ve gaz yapıcı etkisini azaltır.
  • Kesme makarnayı çok erken eklerseniz dağılabilir, bu yüzden mercimekler yumuşadıktan sonra ekleyin.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız, daha lezzetli bir çorba elde edersiniz.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı sıcak servis edin, yanında limon sıkarak ve taze ekmekle birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;