Kesme makarna böreği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Makarnanın börek formunda nefis bir sunumuyla karşınızdayız. Haşlanmış eriştelerin peynir ve baharatlarla buluştuğu bu pratik tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Fırından çıkan altın sarısı rengi ve peynirlerin o muhteşem kokusu sizi kendine hayran bırakacak.
Kesme Makarna Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kesme makarna (erişte)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
- İlk olarak kesme makarnaları haşlayın. Kaynar suya tuz ve makarnaları ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
- Haşlanan makarnaları süzün ve soğuk sudan geçirerek soğutun.
- Geniş bir kasede yumurtaları çırpın, üzerine lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, sıvı yağ, süt, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Soğuyan makarnaları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın.
- Yağlanmış bir fırın kabına hazırladığınız karışımı dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan böreği 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not:
- İsteğe bağlı olarak içerisine kıyma veya tavuk ekleyebilirsiniz.
- Üzerine çörek otu veya susam serperek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|