Hollandaise soslu makarna nasıl yapılır? tarifi nedir?

Krema kıvamındaki Hollandaise sosu ile buluşan makarna, basit malzemelerle hazırlanan şık bir akşam yemeğine dönüşüyor. Yumurta sarısı ve tereyağının benzersiz uyumunu keşfederken, püf noktaları sayesinde profesyonel dokunuşlar katabileceğiniz bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor.

22 Kasım 2025

Hollandaise Soslu Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram makarna (spagetti veya fettuccine önerilir)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş Parmesan peyniri veya taze doğranmış maydanoz

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 15 dakika

Porsiyon: 2-3 kişilik

Yapılışı:

1. Makarnayı Haşlayın:

  • Derin bir tencerede su kaynatın, içine tuz ekleyin.
  • Makarnayı paket üzerindeki süre kadar (genellikle 8-10 dakika) haşlayın.
  • Suyunu süzün ve bir kenara alın.

2. Hollandaise Sosu Hazırlayın:

  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin, köpüklü hale gelince ocaktan alın.
  • Bir cam veya paslanmaz çelik kabın içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve isteğe bağlı hardalı ekleyin.
  • Bu kabı, içinde hafifçe kaynayan su bulunan bir tencere üzerine oturtun (benmari usulü).
  • Yumurta sarılarını sürekli çırparak kremsi bir kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 3-4 dakika).
  • Erimiş tereyağını yavaş yavaş, sürekli çırparak yumurta karışımına ekleyin.
  • Sos kıvam alınca, tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak tutun.

3. Makarna ile Birleştirin:

  • Haşlanmış makarnayı sosun bulunduğu kaba ekleyin veya tersini yaparak makarnanın üzerine sosu dökün.
  • İyice karıştırın, gerekirse birkaç kaşık makarna suyu ekleyerek sosun kıvamını yumuşatın.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş Parmesan veya doğranmış maydanoz serpin.

4. Servis:

  • Sıcak olarak servis yapın, yanında haşlanmış sebzeler veya ızgara tavuk ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Hollandaise sosunu çok yüksek ateşte pişirmeyin, aksi halde yumurta kesilebilir.
  • Sosu hazırlarken sürekli çırpmak pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Makarnayı sosla birleştirirken sıcak olmasına dikkat edin, böylece sos daha iyi emilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;