Fırında Lorlu Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket (500g) makarna (burgu veya fiyonk tercih edilebilir)
- 400g lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase (200ml) krema veya süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yarım demet maydanoz veya dereotu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Derin bir tencerede su kaynatın, içine tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Makarnaları paketin üzerindeki süre kadar haşlayın (fazla pişirmeyin).
- Haşlanan makarnaları süzün ve soğuk sudan geçirin.
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Geniş bir kasede lor peyniri, yumurta, krema, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı, kavrulmuş soğan-sarımsak karışımını, ince kıyılmış maydanoz/dereotunu, tuz, karabiber, pul biber ve muskat cevizini ekleyip iyice karıştırın.
- Haşlanmış makarnaları bu karışıma ekleyip tüm makarnaların sosla kaplanmasını sağlayın.
- Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün, üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Notlar:
- Makarnayı haşlarken fazla yumuşatmamaya dikkat edin, çünkü fırında daha fazla pişecek.
- Lor peyniri yerine taze peynir de kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine doğranmış mantar veya ıspanak ekleyebilirsiniz.
- Fırının ısısını kontrol edin, üzeri çok çabuk kızarması durumunda fırının üst kısmını kapatabilir veya üzerini alüminyum folyo ile örtebilirsiniz.
|