Fırında beşamel soslu burgu makarna nasıl yapılır?
Lezzetli bir fırın makarna için burgu makarnanın beşamel sosla buluştuğu nefis bir tarif. Tereyağlı beşamel sosun kremalı dokusu, eriyen kaşar peynirinin lezzetiyle birleşerek hem göz dolduran hem de doyurucu bir yemek sunuyor.
Fırında Beşamel Soslu Burgu Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya tuz ve burgu makarnayı ekleyip paket üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Makarnayı süzün ve bir kenara alın. 2. Beşamel sosu hazırlamak için, orta ateşte bir tencereye tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. 3. Yavaş yavaş sütü ekleyin, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak sosun pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Koyulaşmaya başlayınca tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyip karıştırın. 4. Sos kıvam alınca ocaktan alın ve içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip eriyene kadar karıştırın. 5. Haşlanmış burgu makarnayı beşamel sosla iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. 6. Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin ve önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 7. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
