Domatesli Ev Makarnası Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr un
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet olgun domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- Taze fesleğen veya kekik
- Tuz, karabiber
- Rendelenmiş parmesan peyniri
Makarna Hamuru Hazırlığı:
- Unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın
- Ortasına yumurtaları, zeytinyağını ve tuzu ekleyin
- Yavaşça unla karıştırarak hamuru yoğurmaya başlayın
- 10-15 dakika yoğurduktan sonra hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin
Domates Sosu Hazırlığı:
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin
- Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun
- Doğranmış domatesleri ve şekeri ilave edin
- Tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin
- Son 5 dakikada taze fesleğen veya kekik ekleyin
Makarna Şekillendirme ve Pişirme:
- Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgahta açın
- İnce açtığınız hamuru istediğiniz şekilde kesin (fettuccine, tagliatelle vb.)
- Kesilen makarnaları hafifçe unlayarak birbirine yapışmasını önleyin
- Kaynayan tuzlu suda 2-3 dakika pişirin
Servis:
- Pişen makarnayı süzün ve domates sosuyla karıştırın
- Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin
- Sıcak olarak servis yapın
Not: Ev yapımı makarna hazır makarnaya göre çok daha hızlı pişer, bu yüzden pişirme süresine dikkat edin. Afiyet olsun!
|