Domates soslu kavurma makarna nasıl yapılır?

Lezzetli bir akşam yemeği için pratik ve doyurucu bir tarif: Dana etinin yumuşacık kıvamıyla hazırlanan domates sosu, taze baharatlarla zenginleşerek makarnayla buluşuyor. Ev yapımı bu nefis yemek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.

22 Kasım 2025

Domates Soslu Kavurma Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gram makarna (spagetti veya fettuccine)
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 400 gram domates püresi veya rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Taze fesleğen veya maydanoz (servis için)
  • Rendelenmiş parmesan peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 45 dakika

Adımlar:

1. Etin Hazırlanması:

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte her yönü renk alana kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

2. Sebzelerin Eklenmesi:

  • Soğan ve havuçları ekleyip yumuşayana kadar 5-7 dakika kavurun. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha pişirin.

3. Sosun Hazırlanması:

  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun. Domates püresini, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

4. Kısık Ateşte Pişirme:

  • Ocağın altını kısıp kapağını kapatın. Etler yumuşayana kadar 30-35 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.

5. Makarnanın Haşlanması:

  • Derin bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnaları paket üzerindeki sürede diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra bir miktar suyunu ayırın.

6. Birleştirme ve Servis:

  • Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip karıştırın. Kıvamı yoğunsa ayırdığınız makarna suyundan ekleyin. Taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz.

İpuçları:

  • Etin daha yumuşak olması için 1 çay kaşığı karbonatla marine edebilirsiniz.
  • Domates sosunu blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Makarnayı sosla 1-2 dakika pişirerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;