Yapılışı gayet pratik ve hızlı olan bu salata için ilk olarak makarna yapar gibi makarna tencereye su, tuz ve sıvıyağ konarak haşlanır, suyunu çekmesi sağlanır. Tarifte ortalama salata tabağının alacağı miktarda tarif verilmiştir. Daha fazla yapılmak isteniyorsa makarna miktarı artırılabilir. Patates ve havuç soyulur, bezelye haşlanır. Yoğurt çırpılır istenirse sarımsak ilave edilir. Kornişon turşularda ince ince dilimlenerek yoğurt karışımına ilave edilir. Haşlanılan patates, havuç ve bezelyeler soğuk su altında soğutulur. Havuç ve patates küp-küp doğranarak yoğurt karışımına eklenir. Makarna da haşlanması tamamlandıktan sonra soğuk suda bekletilir. Makarna kimilerince besin değerini ve lezzetini kaybetmemesi için suyu süzülmeden ve soğuk suya tutulmadan yapılmaktadır.
Dilerseniz bu metot ile de makarna pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Fakat bu salata yapımı için uygun olmayabilir çünkü makarnalar daha sulu kalacaktır. Makarna da tamamlandıktan sonra tüm karışım birbirine karıştırılır ve salata servis kabına alınır. Dilenirse mayonez de eklenebilir. Göğüs tavuğu haşlayarak soğutup elimizle dağıtarak (Tavuklu pilav tarzı) salatamıza ekleyebilir değişik tatlar katabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.