Kremalı fiyonk makarna nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir makarna tarifi arıyorsanız, tereyağlı krema sosuyla hazırlanan fiyonk makarna tam size göre. Yumuşacık dokusu ve zengin aromasıyla bu tarif, hem günlük hem de özel davet sofralarınıza neşe katacak.

22 Kasım 2025

Kremalı Fiyonk Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram fiyonk makarna (veya tercih ettiğiniz başka bir makarna çeşidi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
  • İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz veya fesleğen

Yapılışı:


1. Derin bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve fiyonk makarnayı paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Makarnayı süzün ve bir kenara alın.

2. Aynı tencerede tereyağını eritin, sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

3. Kıvam alması için kremayı ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.

4. Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırarak sosun koyulaşmasını sağlayın.

5. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın.

6. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz veya fesleğenle süsleyip sıcak servis yapın.

Not: Makarnayı haşlarken suyundan bir bardak ayırıp, sosu inceltmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz tavuk veya mantar ekleyerek tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;