Yumurtalı Makarna Salatası

Yumurtalı makarna salatası, doyumsuz tadı ile davet sofralarınızı şenlendirecek hafif ve besleyici bir salata çeşididir.

Yumurtalı Makarna Salatası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı makarna (İstediğiniz şekilde)
  • 250 gr tane süt fasulye
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet orta boy sert domates
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 7 adet marul yaprağı
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz

Yumurtalı Makarna Salatası Nasıl Yapılır?


Yumurtalı makarna salatasını hazırlamaya küçük bir tencereye tuz, bir yemek kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar su ekleyerek başlayın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içine 1 su bardağı makarna ilave ederek 8-10 dakika kadar haşlayın ve makarnaların haşlama suyunu süzdürerek soğuk sudan geçirin.

Süzülen makarnaların üzerine zeytinyağı gezdirerek karıştırın. Öte yanda 250 gr taze fasulyeyi ayıklayarak kırın ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ardından marul yapraklarını yıkayarak irice doğrayın, haşlanmış makarna ve fasulyelerle birlikte karıştırarak harmanlayın.

Ardından harmanlanan salata malzemesini bir salata tabağına yerleştirin. Küçük bir kâseye yarım çay bardağı zeytinyağını alarak üzerine 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kekik, 1 adet limon suyu ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştırın ve hazırlanan sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün.

Daha sonra 2 adet haşlanmış yumurtanın kabuklarını soyarak dilimleyin ve salatanın üzerine yerleştirin. Ardından 4 adet domatesi doğrayarak salataya ilave edin. Hazır hale gelen yumurtalı makarna salatasını limon dilimleriyle süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:56:18
Yumurtalı Makarna Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurtalı Makarna Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yumurtalı Makarna Salatası"
çok lezzetli. gençlerin ve çalışan kişilerin sevecekleri pratik bir tarif. ben şahsen makarnanın her türlüsüne bayılıyorum. farklı makarna salatası çeşitleri var, hepsi de leziz oluyor.
Zekai . 28.02.2014

Garnitürlü Makarna Salatası

Garnitürlü Makarna Salatası, beş çaylarınız da ve kabul günlerinizde birbirinden güzel poğaça ve böreklerinizin yanına mükemmel bir şekilde yakışan, tadına d...
Devamını Oku

Yoğurtlu Makarna Salatası

Yoğurtlu makarna salatası hem doyurucu hem de hafif bir salata çeşidi olmasıyla bilinir. Kolay yapımı ile acil gelen misafirleri ağırlamakta hayat kurtarıcı salata ...
Devamını Oku

Tavuklu Makarna Salatası

Tavuklu Makarna Salatası İçin Malzemeleri1 paket boncuk makarna2 adet tavuk göğsü1 su bardağı haşlanmış mısır3 ...
Devamını Oku

Mayonezli Makarna Salatası

Mayonezli Makarna Salatası, hafif, doyurucu ve besleyici mükemmel bir salata olarak kendinden söz ettirir. Çat kapı gelen konuklarınız için çarçabuk haz...
Devamını Oku

Ton Balıklı Makarna Salatası

Malzemeler:1/2 paket burgu makarna 1 kutu ton baligi konservesi 1/2 bardak konserve bezelye 1/2 bardak yogurt 3 kasik mayonez 2-3 adet kornison tursu ma...
Devamını Oku

Sebzeli Makarna Salatası

Malzemeler:1 paket makarna 1 kabak 1 patlıcan 2 kurusoğan 3-4 diş sarımsak 3 domates 2 yeşil biber dereotu maydan...
Devamını Oku

Makarna Salatası

Makarna salatası, makarna küçük büyük herkesin severek tükettiği lezzetli yiyeceklerden birisidir. Bunu çok değişik şekillerde pişirmek mümkündür. Farkl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Garnitürlü Makarna Salatası
Yoğurtlu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
Mayonezli Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024